Ik ben weer aan het schrijven... Bekijk Mooie Dingen

Gezocht: 1000 mensen om een ‘ongeduldige’ (impatient) revolutie te financieren

Geschreven door Huib, gepubliceerd op 12/03/18

Gezocht: 1000 mensen om een ‘ongeduldige’ (impatient) revolutie te financieren 

(vertaling van de korte Engelse tekst van mijn Patreon-campagne)

De afgelopen zeven jaar heb ik me toegewijd aan mijn (levens) missie om bewustzijn te creëren over de ziekte van Lyme en de implicaties daarvan voor ontelbare mensen over de hele wereld. Tot nu toe heb ik dit uit eigen middelen gefinancierd. Nu vraag ik om uw financiële steun om mijn onschatbare werk voor velen voort te zetten, als een onafhankelijke schrijver, onderzoeker en mensenrechtenwerker. Lees meer over hoe je al kunt meedoen vanaf 1 dollar of euro per maand, wat je daarvoor terugkrijgt en tegelijk ook doorgeeft aan anderen.

De ziekte van Lyme is de snelst groeiende besmettelijke ziekte van onze tijd, met meer meldingen van nieuwe gevallen dan borstkanker en HIV-infecties. Vanwege de manier waarop de ziekte van Lyme de afgelopen veertig jaar is gecodeerd, gedefinieerd, ondergefinancierd, beheerd, behandeld en waargenomen, zijn naar schatting miljoenen zieke mensen over de hele wereld nu onzichtbaar. Hen wordt te vaak verteld dat de oorzaak van hun ernstige aandoeningen ‘allemaal in hun hoofd’ zit of dat ze eenvoudig een verkeerde diagnose krijgen van ongeneeslijke ziekten zoals MS, ALS, ME, Alzheimer, Parkinson, Chronisch Pijn Syndroom, Fibromyalgie, Lupus en tal van andere ziekten, waarvan je er sommige in de bovenstaande afbeelding ziet staan.

De meeste artsen beginnen pas de ernst en complexiteit van deze ziekte te begrijpen, als ze zelf eenmaal ziek zijn. Miljoenen zieke mensen – inclusief deze artsen -verdwijnen gewoon uit het sociale leven, omdat iemand anders het verkeerde verhaal over hen vertelt. Een verhaal dat onze meest fundamentele mensenrechten schendt: het recht op menselijke waardigheid.

De meeste mensen hopen nog steeds dat regeringen en de medisch-wetenschappelijke systemen met oplossingen voor hen en toekomstige generaties zullen komen. Ik heb gewerkt aan andere manieren om het Lyme-paradigma te veranderen. Als sociaal onderzoeker is mijn rol het documenteren en communiceren van de verwoestende sociale, emotionele, financiële en juridische gevolgen van de huidige mythen en misvattingen over Lyme.

Ik heb het boek ‘Teken aan de Wand’ geschreven, beschikbaar in zowel het Engels als Nederlands, dat is gelezen door zieken, hun vrienden, familie en verzorgers, door wetenschappers, intellectuelen, open-minded artsen en gerenommeerde mensenrechtenexperts. Je kunt een aantal van hun lezersreacties vinden in onderaan de Home-pagina. Naast het boek publiceerde ik ongeveer 100 goed onderzochte artikelen en 270 interviews op de website van de On Lyme Foundation, die werden gelezen door meer dan 350.000 lezers.

Ik heb ook bijgedragen aan hoogst noodzakelijke rapporten van het Ad Hoc Comité voor de Verenigde Naties (VN), waarin worden gedocumenteerd hoe zowel de huidige ICD-codes van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) leiden tot schendingen van de mensenrechten van patiënten als hoe de corruptie van staatsactoren, verzekeraars en bepaalde medische entiteiten samenspant om de status quo te handhaven. Samen met professionals die kunnen begrijpen wat er gaande is en wat de huidige onaanvaardbare situatie is via geschikte kanalen voor de WHO en de VN, creëren we inmiddels beweging richting echte oplossingen voor ontelbare zieke mensen.

Ik geloof dat het hoog tijd is dat patiënten ‘ongeduldig’ (impatient) gaan worden en hun eigen mensenrechten op waardigheid en toegang tot zorg gaan leren verdedigen. En ik nodig je uit om me te steunen om deze ongeduldige revolutie op gang te houden door deel te nemen aan deze campagne.

Huidig ​​verzoek

De afgelopen zeven jaar heb ik me toegewijd aan deze (levens) missie en dit uit eigen middelen gefinancierd. Nu vraag ik om jouw financiële steun om mijn werk voor velen voort te zetten, als een onafhankelijke schrijver, onderzoeker en mensenrechten werker.

Mijn eerste doel is het bedrag van 2.000 euro per maand om gewoon continu fulltime te kunnen doorwerken. Met dit bedrag wil ik om te beginnen mijn werk gewoon zo voortzetten en het nog meer impact laten hebben. Er zijn nog vele verhalen die verteld moeten worden, onderwerpen die moeten worden onderzocht en aangepakt, processen die verstoord moeten worden, allianties die moeten worden opgebouwd en zowel disruptieve als constructieve strategieën die moeten worden gecreëerd.

Wanneer bijvoorbeeld duizend mensen bereid zijn om twee euro per maand te geven, zal ik in staat zijn om het bewustzijn van Lyme voor honderdduizenden anderen te blijven creëren – zonder een ‘betaalmuur’ of prijskaartje op mijn werk te hoeven zetten.

Beloningen

Op Patreon heeft elk niveau van maandelijkse contributie zijn eigen ‘beloning’, genoemd naar verschillende niveaus van betrokkenheid bij een sportwedstrijd. Gezien de aard van mijn werk, zijn deze beloningen ontworpen op basis van nabijheid (bijvoorbeeld sneak previews of nieuwe artikelen of interviews), aangepaste overzichten van het internationale slagveld naar co-creatie (persoonlijk advies voor professionals).

Hoe doe je mee?

Ik begrijp volledig dat veel zieken zelf heel weinig middelen over hebben, na alle onvermoede behandel- of advocaatkosten. Iedere donatie – hoe klein ook – zal mij echter helpen om door te gaan met bewustzijn te creëren over de Lyme pandemie, de benodigde ‘impatient’ revolutie op te blijven porren en om medische corruptie te onderzoeken en op een constructieve manier zichtbaar te maken. En als je geen geld hebt, deel het dan met je eigen netwerk en Social Media.

Patreon staat slechts betaling met credit card of PayPal toe. Wil je wel meedoen, maar liever met iDeal, Bancontact een bank overschrijving, dan kan dat via deze pagina.

Ik ben iedereen zeer dankbaar, die mij in staat stelt door te gaan met het verschuiven van het Lyme-paradigma.

 

drs. Huib Kraaijeveld

Auteur van ‘Teken aan de Wand’, voorzitter van de On Lyme Foundation & founding member van de Ad Hoc Committee for Health Equity in ICD11 Borelliose Codes

Wil je dit artikel ook delen op Social Media, zodat meer mensen het te zien krijgen?

P.S. Als je meer wilt weten over mijn persoonlijke en professionele achtergrond, wat mijn werk omvat, welke rol ik speel of hoe fiscaal aftrekbaar een donatie te doen, is dat hier te vinden.

 

drs. Huib Kraaijeveld

In: Blog Crowdfunding Inspiratie Jeugdzorg Lyme Media Mensenrechten Sociaal Wetenschap

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.